Vissen zijn “los”

(door Ton Derks)

Vanmiddag, dinsdag 26 februari 2019, gevist in onze visvijver ‘t Turkaa te Diessen. Na al enkele keren met de winkel-picker te hebben gevist en meerdere en mooie brasems te hebben gevangen, deze dag met een “topsetje” op de voorn vissen. Dit mooie warmere weer zorgt voor een extra “boost” voor de vissen om meer actief te worden. Wie niet waagt, die niet wint, toch… Ik zet mijn zitje neer op stek 14.

Laatst zijn vissen uitgezet (zie elders op deze site) en vandaag gingen ze “los”! Ik heb gevist met een 6 meter lang topset. Lijntje 12/10 met 0.2 grams dobbertje. Het was even wachten op een teken van leven maar dan gaat het “los”. De vissen gaan azen. Al snel worden dan meer dan 20 grote voorns gevangen met een geel “cous-cousje”, 3 mm “growers”, en soms een made op de haak. Het aas aangeboden net tegen de bodem aan. Soms lijkt het of een brasem of kleine karper het aas heeft genomen, zo hard wordt tegenstand geboden door deze voorns. Voorzichtigheid is dan ook geboden met het dunne onderlijntje.
Na enige tijd worden de beten van de mooie grote voorns minder en worden nog 3 brasems en enkele grotere voorns gehaakt met een zoete maïskorrel aan het haakje.
Dan is het tijd om naar huis te gaan. Deze mooie vismiddag, in een zon overgoten Diessen stukje mooie natuur, nemen ze mij niet meer af.
Kunt ook u nu niet meer wachten om zo’n mooie visdag te beleven, neem je hengels en ga er op uit… de foto’s hieronder zullen bovenstaande woorden nog meer kracht bij zetten… veel succes…
Meeste kans op vis vanaf ca. 11.00 uur tot ca. 16.00 uur. Dit omdat de nachten nog koud zijn.