Vergunningen HSV ‘t Turkaa

Visdocumenten           Dagvergunningen           Vergunning in groepsverband           MeeVIStoestemming

Visdocumenten algemeen: de VISpas

Dit is een pas waarmee u gerechtigd bent de hengelsport uit te oefenen. Er zijn verschillende VISpassen, afhankelijk van de wijze waarop men wil gaan vissen. Bij deze VISpas horen lijsten van viswateren. Heeft men gekozen voor de papieren versies van deze lijsten, dan dient men die altijd bij zich te hebben als men gaat vissen. Samen met de VISpas vormen zij een complete vergunning. Voor de digitale versie heeft Sportvisserij Nederland een app geïntroduceerd; de “VISplanner“. Deze app vervangt de papieren lijst van viswateren en is geldig als visdocument. Het gebruik van die digitale visplanner is veel handiger! Om uw keuze door te geven ga naar de website www.viswaterlijst.nl, log in en geef aan dat je gebruik gaat maken van de VISplanner.
Welke VISpas men nodig heeft, kan men vinden op de website www.vispas.nl of www.sportvisserijnederland.nl
De VISpas kun je aanvragen bij hengelsportverenigingen die aangesloten zijn bij “hengelsport-federaties”. HSV ‘t Turkaa is niet aangesloten bij een dergelijke federatie en geeft geen VISpas uit.

Welke VISpas heb ik nodig?
Wij laten u een kaart zien waarop duidelijk is aangegeven welke VISpas u nodig hebt in verschillende gevallen.
PDF bestand: Klik hier…

Let op!
Indien u alleen vist in Visvijver ‘t Turkaa te Diessen, u vist met één hengel en enkel met de door de overheid aangewezen aassoorten, dan heeft u alleen een vergunning van HSV ‘t Turkaa nodig. Dit kan zijn een jaar- of  dagvergunning.
U heeft dan geen VISpas nodig…

 

Visdocumenten HSV ‘t Turkaa

Om te mogen vissen in visvijver ‘t Turkaa te Diessen geeft die hengelsportvereniging eigen vergunningen uit. Dit kan zijn een jaarvergunning of een dagvergunning. Onderstaand een uiteenzetting van de diverse documenten. Lees de onderstaande uiteenzettingen goed door en bepaal welke vergunning(en) u nodig heeft.
De vergunningen kunt u online aanvragen via een formulier op de pagina “Formulieren”, op de aangegeven verkoopadressen elders binnen deze website of bij de penningmeester Jack van Woensel, tel. (013) 504 24 07.

De lidmaatschapsvergunning is ook verkrijgbaar bij:
Van Gool dierenspeciaalzaak, Doelenstraat 76, 5081 CM Hilvarenbeek (dit tijdens de openingsuren). T (013) 505 25 32.

Lidmaatschap

Jongeren 8 t/m 13 jaar

Jeugdvergunning H.S.V. ‘t Turkaa
…indien wordt gevist met één hengel en men vist met de door de overheid aangewezen aassoorten (Roofvissen onder 14 jaar: alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene én enkel met een ééntandige haak en beiden in bezit van geldige visdocumenten).
LET OP! Wanneer u als ouder/begeleider met uw/een kind gaat vissen op onze visvijver dient u zelf wel een vergunning van HSV ‘t Turkaa te hebben (en één van de wettelijk geldende VISpassen als u anders vist dan hiervoor genoemd).
Vergunning HSV ‘t Turkaa online bestellen: klik hier

Jeugdvergunning H.S.V. ‘t Turkaa + Jeugd VISpas
…indien wordt gevist met één hengel met kunstaas, of met twee hengels, of men vist met kunstaas of ander aas dan de door de overheid aangewezen aassoorten
(Roofvissen onder 14 jaar: Alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene én enkel met een ééntandige haak (beiden in het bezit van geldige visdocumenten).
De bijdrage voor een lidmaatschapsvergunning junioren is:
Jeugd t/m 13 jaar: € 8,50
Vergunning HSV ‘t Turkaa online bestellen: klik hier
Jeugd VISpas online bestellen: klik hier

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN
De volledig ingevulde en ondertekende lidmaatschapsvergunning geeft de houder recht op het vissen op visvijver ‘t Turkaa te Diessen (gem. Hilvarenbeek), binnen de aangegeven termijn.
•  Met de lidmaatschapsvergunning mag gevist worden met maximaal 2 hengels (denk hierbij aan een juiste en geldige VISpas!)
•  Gebruik van een leefnet is verboden!
•  Roofvissen met fleur en/of dreg is verboden
•  Roofvissen onder 14 jaar: alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene én enkel met een ééntandige haak (beiden in bezit van geldige visdocumenten)
•  Roofvissen vanaf 14 jaar: toegestaan met meerdere haken en-tanden te gebruiken (de vis zo min mogelijk beschadigen!)
•  Alle gevangen vissen dienen direct in hetzelfde water te worden teruggezet
•  Vissen is toegestaan vanaf één uur vóór zonsopgang tot twee uur na zonsondergang
•  Verboden te voeren en/of te vissen in het “rustgebied” (aangegeven op de plattegrond)
•  Verboden om voersessies te doen over de gehele visvijver
•  Voor het (bij)voeren mag GEEN gebruik worden gemaakt van (voer)boten en drones
•  Er mogen geen vervoermiddelen gestald worden nabij de visplek (uitzonderingen mogelijk voor mindervaliden leden)
•  Natuurlijk neemt men alle vuilnis mee naar huis of deponeert dit in de vuilnisbak die door de gemeente is geplaatst aan dekparkeerplaats nabij de ingang van de visvijver

Jongeren vanaf 14 jaar en senioren

Seniorenvergunning H.S.V. ‘t Turkaa + Kleine VISpas
…indien men in visvijver ‘t Turkaa vist, of in rivieren en bevaarbaar water/openbare wateren, met één hengel en men vist met de door de overheid vastgestelde aassoorten, en niet met kunstaas, dan volstaan de seniorenvergunning van HSV ‘t Turkaa + de Kleine VISpas.

De bijdrage voor een lidmaatschapsvergunning senioren is:
Jongeren vanaf 14 jaar en senioren: € 20,00    (na 1 maart € 22,50)
Vergunning HSV ‘t Turkaa online bestellen: klik hier
Kleine VISpas online bestellen: klik hier

Seniorenvergunning H.S.V. ‘t Turkaa + VISpas
…indien men vist met meer dan één hengel en/of vist met ander aas dan de aangewezen aassoorten of kunstaas (het “vissen op alle roofvis” is vanaf 14 jaar toegestaan in de door de vereniging vastgestelde periode).
Vergunning HSV ‘t Turkaa online bestellen: klik hier
VISpas online bestellen: klik hier

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN
Zie hier boven bij Jeugdvergunning H.S.V. ‘t Turkaa + Jeugd VISpas

Dagvergunning

Deze vergunning kan worden uitgegeven aan niet-leden van HSV ‘t Turkaa. Voor de reglementen en bepalingen wordt u verwezen naar uw vergunning en het publicatiebord aan de visvijver. Deze vergunning is niet geldig als gevist wordt zonder wettelijke geldige vispapieren indien deze vereist zijn.
De bijdrage voor een dagvergunning is : € 5,00

Deze vergunning wordt niet uitgegeven op wedstrijddagen. Deze vergunning is verkrijgbaar bij:

 • PEUT Plasmans
 • Julianastraat 50b, 5087 BB Diessen
 • tel. (013) 504 30 70
 • Open: ma t/m vr 07.00-20.00 uur, za 08.30-18.00 uur, zo 11.00-17.00 uur
 • Camping de Spaendershorst
 • Spaaneindsestraat 12, 5085 NN Esbeek
 • tel. (013) 516 93 61
 • Duc de Brabant
 • Westelbeersedijk 6, 5087 TK Baarschot
 • tel. (013) 504 15 67
 • Van Gool dierenspeciaalzaak
 • Doelenstraat 76, 5081 CM Hilvarenbeek
 • tel. (013) 505 25 32

 

Vergunning in groepsverband

Deze vergunning wordt enkel uitgegeven in overleg met onze penningmeester.
Neem telefonisch contact op:
Jack van Woensel
Jan de Vriesstraat 16, 5087 LP Diessen
Tel. (013) 504 24 07

De bijdrage voor een groepvergunning is: € 3,50 per deelnemer aan de groep. Deze vergunning wordt niet uitgegeven op activiteit- en wedstrijddagen.

 

MeeVIStoestemming

De meeVIStoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij ben jij!
Ga naar de website van Sportvisserij Nederland om eerst goed te lezen wat het inhoud en welke regels en bepalingen hieraan verbonden zijn. Indien u een dergelijke toestemming heeft aangevraagd, kan degene die met u meeVISt (u bent verplicht dan ook samen te gaan vissen), ook terecht op visvijver ‘t Turkaa te Diessen. Uw vismaat dient  dan uiteraard de meeVIStoestemming bij te hebben zodat bij controle geen misverstanden kunnen ontstaan.
MeeVIStoestemming bestellen: Klik hier…