Visvijver ‘t Turkaa

De visvijver is gelegen in het natuurontwikkelingsgebied ” ‘t Turkaa” te Diessen. In 1978 wordt een begin gemaakt met de realisering van de droom van enkele fanatieke Diessense hengelsportbeoefenaars. Er wordt onderzoek verricht en in 1984 is de vijver af. In 1986 wordt deze officieel geopend.

Vissoorten

Om een indruk te krijgen van de vissoorten in onze vijver , is een uiteenzetting geplaatst op de pagina die u vindt via de volgende link: Vissoorten

 

Plattegrond

Hieronder ziet u een plattegrond van de vijver. Rechts onderin ziet u de ingang die gelegen is aan de Turkaaweg (halverweg de Turkaaweg weg bij de splitsing richting het bosgebied gaan).

Nabij de ingang is door de gemeente een parkeerplaats aangelegd. Het is dan ook de bedoeling dat u de auto hier parkeert en niet langs de toegangsweg. Voor fietsen en bromfietsen is plaats bij het publicatiebord. U bereikt de vijver via een kleine brug over de meander. Bij de ingang ziet u meteen links het publicatiebord met formulieren waarop de benodigde gegevens zijn vermeld waarvan u de inhoud dient te kennen en u dient zich te houden aan de bepalingen en regels van de hengelsportvereniging.
De vijver heeft 29 visvlonders waarop men veilig de visspullen kan neerzetten. Transportmiddelen dienen bij de ingang geplaatst te worden en niet bij de visstek. Voor minder validen kan een uitzondering op deze bepaling zijn/worden gemaakt.

 

RoutebeschrijvingOp bovenstaand kaartje ziet u de Turkaaweg gemarkeerd. De visvijver ziet u in het midden onderin als blauw vlakje net boven het Google-logo. Om uw route te bepalen, klikt u op de tekst “Grotere kaart weergeven”.