Wedstrijdverslag 5

Verslag wedstrijd 5
5 juji 2023

Na een onstuimige dag werd op woensdag 5 juli de 5e wedstrijd in de zomercompetitie gevist. Langzaam maar zeker wordt de competitie spannend.
De wedstrijd begon met een stevige wind die over de lange zijde stond, van nummers 28 naar 18. De plekken leken daardoor moeilijk bevisbaar, maar de praktijk bleek anders.
Er waren drie afwezigen, die door het meeloten, keurig over de drie vakken werden verdeeld. Het maximale resultaat wat je vandaag kon vissen was daardoor een "vier".

Na ruim een uur in de wedstrijd betrok de lucht en werden we getrakteerd op een aantal fikse buien. Niet iedereen had hiermee rekening gehouden en diverse vissers moesten schuilen of vingen een nat pak. Dat natte pak telde natuurlijk niet mee in de wedstrijd. Ton Verhoeven, vissend onder de paraplu had problemen met het scheppen en verspeelde daardoor een mooie "platte". Na de regen viel de wind vrijwel geheel weg en dat veranderde de aanbeten ook weer.

Waren vroeg in het seizoen het vak met nummers 11 t/m15 het beste, dat was vandaag niet zo. In dit vak werd slechts 11.010 gram gewogen met daarin slechts 4 brasems.
In dit vak zat Rick van Hamont, die met 4.640 gram de vijfde vakwinst op zijn naam schreef. De nummers die in de wind hadden gelegen toonden dit keer de mooiste resultaten.
Het vak van nummer 18 t/m 22 woog totaal 25.270 gram en werd met 8.130 gram gewonnen door Ad van Kollenburg.

In het vak waar bij de seizoensstart niemand wilde zitten, nummers 24 t/m 29 werd het meeste vis ter weging aangeboden. Totaal 32.360 gram. Dit vak werd op nummer 25 gewonnen door Jack Klaassen met 12.100 gram.

Helaas is er geen foto gemaakt van de vakwinnaars. Ze zijn na de wedstrijd allen wel zo simpatiek geweest om het gewonnen prijzengeld meteen bij de afdeling horeca om te zetten in een drankje voor de deelnemers. Nu de competitie over de helft is, is een eerste tussenklassement gemaakt rekening houdend met twee afvallers.

Hieronder de eerste vijf.

• Rick van Hamont           3 punten    25.310 gram
• Frank van de Kerkhof     3 punten    23.980 gram
• Kees van den Broek       4 punten    39.180 gram
• Wim de Loos                 5 punten    31.760 gram
• Ad van Kollenburg         5 punten     18.920 gram

Het belooft een spannen slot te worden.

Proficiat mannen...

 

Tussenstand